Direktlänk till inlägg 18 augusti 2012
Jag hittade ett gott recept på pasta, räkor och grillade paprikor, som vi ska ha ikväll. Problemet var att vi hade massor av vita paprikor (9:90/kg häromdagen!), men de var inte grillade. Nu är de det och här är receptet:
Ca 7 stycken paprikor
Drygt 0.5 dl olivolja
Salt
Peppar
En kvist basilika
Vitlök efter behag (=3 små klyftor)
Jag delade varje parika i fyra delar, rensade bort kärnor och de vita remsorna och lade sedan bitarna med skalet uppåt. Satte ugnen på grill och lät dem bli nästan svarta i skalet.
Skalet hade då rest sig och bildat bubblor. De svalnade fort och med hjälp av en filékniv gick det ganska lätt att få bort. Under tiden blandade dottern ihop marinaden och klippte basilikabladen fint. Jag lade ner paprikabitarna vartefter de blev klara.
Nu ligger de i en burk och gottar till sig.
Om de blir så goda som de doftar, ska jag absolut göra om det, för det var jätteenkelt.
Och allt sådant färdigt är ju så dyrt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|