Livets sinuskurva

Alla inlägg under september 2012

Av Helena - 11 september 2012 06:59

Det där bibelordet om fröna, som jag citerade igår, blev kanske lite luddigt... Jag tolkar det som att det handlar om hur våra ord tas emot. Vi kan tala för döva öron, för folk som redan har bestämt sig för att det inte är värt att lyssna till, eller för folk som nickar, håller med, men bara tycker att det är vackra ord och inte tar dem till sig. Ett fåtal tas emot, som i den goda jorden, får fäste i någons tanke och hjärta och sprids vidare.

 

Det gäller ju både goda och onda ord, vilket vi kan konstatera om vi blickar bakåt i historien. Jag vill sprida goda ord, med risk för att en del faller bland tistlar och törnen, men något litet frö kanske får fäste och gror.

 

Önskar dig en skön tisdag!

 

 

Av Helena - 10 september 2012 21:31

Är det någon som ser sambandet mellan ett hus i behov att städning, döttrar lediga från skolan, stressad mamma och jobbmöte hemma på eftermiddagen?

 

 

I do!

Av Helena - 10 september 2012 19:29

Det är inte så hälsosamt för en gräsmatta att bli täckt med presenning i ett par veckor. Ni har väl sett de äckliga illaluktande fläckarna som brukar finna på campingar efter folks förtält, för att man ska ha "golv" i förtältet? En sådan yta hade vi i hörnet där jag hade lagt upp jorden ur stubbhålet. (Skillnaden är ju att det inte kommer någon ny "hyresgäst" som ska bo där.) Nu har gräset återhämtat sig och det börjar se riktigt vettigt ut. Jag väntar bara på att gräsfröna ska komma igång. Några har tagit sig och några har blivit pippimat.

 

 

Jag kom att tänka på liknelsen om såningsmannen i Markusevangeliets fjärde kapitel:

 

Liknelsen om sådden

Sedan började han undervisa vid sjön igen. Massor av folk samlades kring honom, och därför steg han i en båt och satt i den ute på vattnet medan folket stod på stranden. Han undervisade dem med många liknelser, och i sin undervisning sade han: ”Hör! En man gick ut för att så. När han sådde föll en del på vägkanten, och fåglarna kom och åt upp det. En del föll på de steniga ställena, där det inte fanns mycket jord, och det kom fort upp eftersom myllan var tunn. Men när solen steg sveddes det och vissnade bort eftersom det var utan rot. En del föll bland tistlarna, och tistlarna växte upp och kvävde det, och det gav ingen skörd. Men en del föll i den goda jorden, det kom upp och växte och gav skörd. Det gav trettiofalt, sextiofalt och hundrafalt igen.” Och han sade: ”Hör, du som har öron att höra med.”

 


Av Helena - 10 september 2012 18:55

Kom hem, helt utmattad, och åt kvällsmat med dubbla dörrar öppna mot trädgården. Syret flödade in, men det hjälpte inte, jag däckade i stolen, med fötterna upplagda på stolen framför. Ganska behagligt efter en slitsam dag!

 

 

Nu är det snart dags att ta in tvätten, som har hängt ute ett par timmar. Doftar underbart! Och jag måste ta en sväng till affären...   

Av Helena - 10 september 2012 16:52

Jeans idag till jobbet.

Det var mer än min kropp klarade av.

Imorgon får det bli kjol... Sedan får det bli inskolning med jeansen!

 

Cheap Monday Zip Low 32 Women

Av Helena - 10 september 2012 06:54

Jag glömde planera veckan igår, men ser bara en massa fullbokat. Tisdagen ser jag fram emot, men resten känns sådär... Nu ska jag åka tidigare till jobbet, för jag kom på att jag har en del som måste kopieras. Men annars är dagens lektioner planerade. Teoretiskt sett. Det brukar ju alltis dyka upp något oplanerat.

 

Ha en skön måndag!

Av Helena - 9 september 2012 21:23

Vi kom hem från dotterns fotbollsmatch och var hungriga som vargar. Maten trodde jag skulle vara färdig, men de andra var upptagna med sitt. Om man lagar maten får man ju också bestämma vad det ska bli, så jag öppnade frysen och fiskade upp första bästa paket: Fyra portionsbitar lax. Jag hittade en halv stor burk cremefraiche, en halv bit ädelost och ett skrap Philadelphiaost. Blanda, blanda.

 

Lade några kuddar fryst spenat i botten på formen och lät det stå ett tag i ugnen, så de tinade och gick att mosa ut. Sedan på med fiskbitarna, salt och sist smeten.

 

 

Hittade italiensk pasta i matkällaren av modellen STOR. Den skulle koka i 21 minuter. Inga snabbmakaroner där inte!

 

 

 

 

Det blev mer än gott! Fisken tog slut, men pasta finns kvar till några snabba middagar i veckan.

 

Och snart ska jag sova... Väntar bara på tvätten.  

Av Helena - 9 september 2012 10:49

Ibland är det inte så svårt att vara konsekvent, d.v.s när det inte kostar på särskilt mycket. Vad gäller mjölk och yoghurt har jag väldigt svårt att förstå varför vi ska importera från Finland och Frankrike, när vi har svenska bönder som är underbetalda och måste lägga ner sin mjölkproduktion, för att det inte lönar sig längre. Jag har släktingar som har bedrivit lantbruk hela livet och jag skulle inte kunna se dem i ögonen om jag köpte importerad mjölk...


  


När jag kommer till köttdisken, är det en helt annan prisklass på om jag gör ett medvetet val. När det finns närproducerat (inte bara svenskt, utan nästgårds) försöker jag köpa det, men väldigt ofta trillar jag dit på färsk fläskfilé från Danmark, etc. Där behöver jag ta mig i kragen och göra fler medvetna val.

 

Jag ska börja med det redan nästa gång jag handlar. Försöka i alla fall.

Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards