Livets sinuskurva

Alla inlägg under oktober 2012

Av Helena - 8 oktober 2012 06:39

Idag är det pappersarbete på schemat.

Jag tänker jobba undan, så det inte hopar sig i slutet av veckan. Och mina elever ska få jobba hårt. Det är så det är inför utvecklingssamtal.

 

Det är bara att ladda: Kaffet är urdrucket och jag är snart på väg in i duschen.

 

Pigg? Nej, det är man väl inte tvungen att vara?

 

Ha en skön måndag!

Av Helena - 7 oktober 2012 20:42

Visst är det häftigt med husdjur!?

 

Vi har guldfiskar i dammen ute och i år köpte vi två gula som skulle få komplettera de orangea. De har tydligen haft det lite mysigt där ute, för inte mindre än ÅTTA nya små fiskar har vi hittat hittills. När vi tar upp de stora kan säkert några fler dyka upp, men de små har haft en fristad i den nedersta dammdelen.

 

Nu får de bo i olika akvarier, för annars blir de små bara uppätna av de stora. Vi ska inte äta någon av dem! Bara pussa på dem ibland när tillfälle ges. Och någon dag allldeles snart ska jag ta kort på dem. Ska nog rama in fotot och sätta det på väggen vid alla andra barnen!

 

 

  

Av Helena - 7 oktober 2012 16:18

Fördelarna med att ha gäster på middag är minst två:

 

1) Man planerar någon form av riktig mat.

2) Det blir städat hemma.

 

Nu är all tvätt vikt och på rätt rum. Och rester finns efter middagen, så jag behöver inte laga mer på ett par dagar. Jag tror att vi har drabbats av någon slags Greklands-yra, för idag gjorde vi Kleftiko. Ungefär det enklaste som finns bara man har en tillräckligt stor gryta. Vi tog syltgrytan, för stora lergrytan räckte inte till. Och ingen bild hann jag ta, men här kommer en stulen bild och om du klickar på den, så får du recptet!

 

Av Helena - 7 oktober 2012 09:08

Söndag morgon. Det känns skönt!

 

Jag har tagit upp en lammstek, som ska få sällskap av lite godsaker i lergrytan. Vädret är helt underbart idag, så det måste bli en promenad också. Tror att det blir lite trädgårdsjobb också. Det känns lite jobbigt att säga farväl till sommaren, men pelargonerna måste nog in idag och det sista med poolen fixas. Lugna lunket, alltså.

 

Men morgonkaffet är i alla fall bäst!

Av Helena - 6 oktober 2012 20:13

Jag brukar bli lite irriterad på mig själv när jag inte ens under helgen orkar laga riktig mat. Det är ju en sak att köra matlådor och färdiga rätter från frysen när det är stressig vardag, men på helgen borde man ju hinna knö in någon timmes matlagning... Eller?

 

Två av ungdomarna hade tider att passa inne i stan, så det fick bli något lättlagat efter innebandykiosken. Jag hittade lammburgare i frysen och började längta... Plockade fram resterna av fetaostarna från igår och gick loss i grönsakslådan i kylen. Tomater från den egna odlingen. Sonen gjorde tzatziki. Och de grekiska oliverna kom än en gång till sin rätt.

 

Man kan säga att det var lyckat. Och jag är proppmätt!

 

 

Önskar er en skön lördagskväll.


Av Helena - 6 oktober 2012 11:17

När tomatplantorna plockades in, var det en lite större gren som gick av. Jag testade att hänga den upp och ner i uterummet och det funkade. Nu är de första tomaterna mogna på den grenen och några fler på busken, så vi klarar oss den här helgen också.

 

Men de riktigt stora på den andra plantan får vi nog vänta på ett tag till.

 

 

Det kanske är läge att testa tomatodling i amplar nästa år? Någon som har testat?  

Av Helena - 6 oktober 2012 08:16

Jag har alltid tyckt att mobbare tillhör kategorin "lägre stående varelser". Ni får ursäkta uttrycket, men mobbare missar en empati-gen, som de flesta människor besitter. En del har den genen lite mer dold, men kan i alla fall plocka fram den när den behövs.

 

Den senaste i raden mobbare, som jag har förundrats över flera gånger är Elisabeth Ohlson Wallin, som tycker att hon har rätt att gestalta vilken människa på precis vilket sätt som helst. Det känns som om hon har missat hela den svenska skolans värdegrund, som lite kort kan sammanfattas i:

 

"Du får tänka och tycka precis vad du vill, men du får inte säga vad som helst till någon".

 

Det betyder att man FÅR vara rasist, republikan eller vad du vill, men man får inte uttala sig nedsättande om de som man inte tycker om. Eller kränka dem, vilket har blivit ett lite urvattnat modeuttryck. Det gäller även budskap i bilder.

 

Hennes senaste bild är inte det mest konstnärliga jag har sett. På något sätt!

 

Om då denna Ohlson Wallin hade kopplat in sin empati-gen, så kanske hon hade funderat ett varv till innan hon hade gjort denna bild. Hade hon gjort samma sak om det var hennes föräldrar på bild? Eller hennes dotter som låg på bordet? Eller hennes bröder som satt runtom?

 

En bild säger mer än tusen ord och en bild sätter sig fast på näthinnan. Det kanske hon borde ha tänkt på. Är det verkligen värt att kasta så mycket skit för att få uppståndelse för sitt skapande?

 

Om jag inte tyckte att bilden var så vidrig, skulle jag använda den som avskräckande exempel i vårt värdegrundsarbete i skolan.

 

Men jag tänker före...

 

Vad tänkte HON på?

 

(Ursäkta, men jag är upprörd.)

 

Länkar till en läsvärd artikel om vuxenmobbning.

Av Helena - 5 oktober 2012 20:21

Imorgon!

Har längtat lite...

Och imorgon innan innebandykioskträsket hinner jag med en sväng.

Me like!

 

Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards