Livets sinuskurva

Alla inlägg under oktober 2012

Av Helena - 5 oktober 2012 19:56

Jodå, den där lustiga känslan i kroppen utvecklades till en präktig migrän. Härdade ut vid avprickningen till elevernas orientering på eftermiddagen, där klassen gjorde ett strålande resultat! Handlade grönsaker och fetaost på vägen hem, men däckade i soffan efter migränsprayen. Mannen grillade köttet ute "på riktigt" och jag gjorde sallad, efter uppvaknandet. Så färggrannt det blir när man har shoppat loss på olika sorters paprika, tomater och sallad. Rödlök är alltid det lilla extra till det grillade. Och oliverna hade vi köpt i Parga när vi var där i maj. Slöaste fredagen på länge!

 

Det känns att det är höst nu, för man vill tända ljus och ha levande krukväster inne. Det har ju inte spelat så stor roll under sommaren. Förra helgen flyttade jag runt ett par bokhyllor, för att göra mer plats vid soffan och nu har även Flitiga Lisa fått flytta in i hörnet, på pelarbordet. Kvällens mys finns på en plats nära mig.

 

 

Av Helena - 5 oktober 2012 06:07

Vaknade och var jättesnorig. Ibland hänger det ihop med migrän, men det verkar lugnt på den fronten. Idag blir det en eftermiddag i skogen och förhoppningsvis får vi med oss alla elever hem efter deras orientering.

 

Tänker ha kvällsmys med familjen, för om jag inte har fattat helt fel, så är det inga skjutsningar ikväll. Men det kan ju ändras rätt snabbt när man har tonåringar!

 

Imorgon har jag kioskkommendering på innebandycupen. Gilla läget. Belöningen får bli en tur till höstmarknaden på Ljungs Slott, där Axel von Fersen höll till en gång i tiden.

 

Men nu: Töm kaffemuggen, borsta tanden och iväg!

 

Ha en skön fredag!

Av Helena - 4 oktober 2012 18:35

Idag har det varit full fart hela dagen. Nämner jag det ofta? Det kan bero på att jag jobbar i skolan och det händer oförutsedda saker hela tiden. Och då menar jag inte lektionerna, utan allt annat. Lektionerna har varit bra och jag har hunnit planera en hel del. Jag hann även läsa igenom mina anteckningar inför eftermiddagens lektion på universitetet. Jag kände mig inte så påläst, men det gick ganska bra ändå. Den känslan har jag ofta.

 

Den lediga (och fattiga) dottern har haft studiedag idag, så hon mutades att städa kök, hall och badrum. Jag kan säga att det var värt varenda öre!

 

(Tröst till alla småbarnsföräldrar med nattvak: Så småningom får man betalning för allt man har lagt ner i tid, energi och fostran.)

 

Nu har jag ätit lite, för magen kurrade på vägen hem. Lite kvällsarbete i form av bedömningsformulär återstår.

 

Och för er som vill ha lite ögongodis: Detta är senaste fyndet från Sjöviks Blommor. Tycker att moss-hjärtat matchar betonghjärtat som vi fick i somras.

 

 

Ha en trevlig torsdagskväll!  

Av Helena - 3 oktober 2012 21:09

Jag vet inte hur det gick till, men jag har faktiskt läst nästan 100 sidor ikväll och skrivit klart analysen. Kanske inte världens bästa, men en ganska omfattande. Det blev tre sidor, men ska bara vara två. Imorgon får jag ägna lunchrasten åt att redigera, för direkt efter sista lektionen bär det av till universitetet.

 

Nu ska jag gå och lägga mig, köra lite Ruzzle och Wordfeud och njuta av livet!

 

Precis som den här kissen: (klicka)

 

Av Helena - 3 oktober 2012 18:02

Idag är jag så trött så jag nästan är illamående. Ska läsa de sista sidorna i boken jag ska presentera imorgon. Hoppas bli klar till tio, sedan får jag sammanfatta snabbt imorgon. Det mesta är gjort, men jag behöver finputsa.

 

Idag stannade jag till på favvoaffären på vägen hem. Vår sommarkrans på dörren kändes lite "off season", så jag ville ha något höstigare, som kanske håller ända fram till vintern. De hade EN. Den stod mitt namn på med osynlig skrift.

 

 

Från Sjöviks Blommor, mellan Vreta Kloster och Linköping.

Väl värt ett besök! 

 

 

.

 

 

Av Helena - 3 oktober 2012 06:08

Det är sällan jag längtar till hösten. Max att jag längtar till svampplockning och att få ta ner sista äpplena och gräva upp potatisen, men resten.... nej.

 

Igår var en lite mer hektisk dag på jobbet och det dök upp en massa oförutsedda händelser, som jag får fortsätta reda upp idag. Då kände jag att det inte var en kväll i soffan med en kursbok som jag längtade efter, utan bara lite ledig tid. Höstlovet har kidnappats av de styrande i vår kommun, så det kan man se sig om i stjärnorna efter...

 

Men jullovet har vi kvar. Och just nu sporrar det mig att komma i bikinin tills dess och att leva lite sundare. Och så tar jag fram en bild då och då, bara för att komma ihåg...

 

Hotell och lägenheter Dewa Phuket - Bild 9

Av Helena - 2 oktober 2012 09:39

Ibland är det smart att kunna läsa kalendern.

Eller ganska ofta, typ varje dag.

Jag har gjort klart min essä,

fått en kollega att kolla efter grava fel

och sedan mailat den till min responsgrupp.


Nio dagar för tidigt.


Så nu kan jag ha det lite lugnare...


...om det inte är något mer jag har missat?


Av Helena - 1 oktober 2012 22:02

Om man kan äta morot i kubik, så är man nog inte så dålig i magen! Jag har läst en del idag, sovit på soffan, gjort mat och handlat, så nu är jag laddad för en tisdag på jobbet.

 

Sonen har läst grammatik i en fåtölj nära mig... Jag tror att han försökte smita undan, för han hade glömt böckerna i skolan. Men, som av en händelse, skrev ju jag en grammatik-essä i helgen och hade en trave grammatikböcker, på väg tillbaka till biblioteket. Det var bara att välja! Så nu har han tagit sig igenom den, bakat chokladbollar och redan lagt sig.

 

Det ska jag också göra... Lägga mig alltså!

 

God natt!

Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards