Livets sinuskurva

Alla inlägg under december 2012

Av Helena - 8 december 2012 22:21

Förmiddagen bara flöt iväg. Jag fastnade i ett julkalenderspel... Sedan lagade jag mat inför kvällens besök, innan vi åkte på Luciakonsert i byn. Sonen spelade valthorn i orkestern. Jag var bara den stolta mamman.

 

Vi hade besök av dotterns kompis med mamma. Mamman vaccinerade oss alla fem, för det har varit omöjligt att hitta en tid som alla kan. Vi betalade vaccinationen och bjöd på mat. Jag älskar julbord, men i år lär det inte bli så mycket och det är ändå fisk- & skaldjursavdelningen jag gillar mest. Så vi körde lite fisk- & skaldjursbuffé, med både köpt och hemlagat.

 

Det jag lagade var:

- Två pajer; en med lax, spenat och parmesan, och den andra var det lax, räkor, kräftor och lite finhackad paprika i. Degen var på hälften vetemjöl och hälften rågmjöl. Äggstanning på lättcremefraiche, ägg och mjölk.

- Ägghalvor med kräftstjärtar.

- Kall sås på lättcremefraiche, majonnäs och orange kaviar.

- Sallad

 

Jag köpte:

- Vitlöksbaguetter, Eldorados är hela familjens favoriter.

- Kräftpaté

- Hovmästarsås

- Varmrökt regnbågslax

- Minimozzarella

- Oliver

- Juledamer och prästost

- Physalis

- Vitlökssalami

 

Så nu är vi nyvaccinerade och mätta!           

Lax

Av Helena - 7 december 2012 18:39

Jag gillar fisk. Skulle kunna äta det flera gånger i veckan. Ikväll blev det hel laxsida i ugnen, vilket är bland det enklaste man kan göra. Bara att lägga med skinnsidan neråt, salta rejält och så lite citronolja på. MUMS!

 

Sallad till... och nu orkar jag bara jäsa i soffan.

 

Önskar er en skön helg!

Av Helena - 6 december 2012 17:49

Jag tål stress, ganska mycket stress, jag jobbar t.o.m bättre under lagom mycket stress. Men när det händer massor som man inte kan styra, då går jag upp i varv, och sjunker sedan ihop som en micrad skumtomte...

 

Det var ju det där med jättehögen rättning som följde med hem igår, trots att jag hade en lektion till min  kurs på universitetet att förbereda... Men skottningen tog 1 timme och 20 minuter och sedan tjurade elementet med de frusna rören och vi kom på att dotterns pass hade gått ut, så vi var tvungna att fixa det... (Fick tid idag kl 12, när hon hade lunch och jag kunde skjutsa tillbaka henne till skolan, medan hon åt falafel i bilen.)


Förnyade läkemedelsrecept via nätet i morse medan jag åt frukost och pratade med rörmokaren. Hans kollega skulle komma inom ett par timmar, så jag hann riva isoleringen runt rören, sätta in värmefläkt på kattvinden, skotta och duscha. När han väl kom hade elementröret tinat så han kollade bara att termostaten var okej och luftade sedan elementet också. Imorgon blir det en tur till Biltema, för att köpa ny isolering...

 

Ett stort missförstånd reddes ut på jobbet, med elever och kollega inblandad... eller det reddes ut och jag blev utnystad ur härvan som hade gett mig en klump i magen.

 

Åkte tämligen dåligt förberedd till universitetet, men ämnet jag skulle tala om har jag ju skrivit en essä om, så jag är lite insatt... Lektionen blev uppskattad och kort. Det var kanske därför den blev uppskattad, förresten...   

 

Nu har jag bara haft en kvarts snösopande och sedan lite återhämtning... Ikväll återstår en promenad till kyrkan, sedan körövning med julsånger. De flesta är ju godingar som juag gärna sjunger. Och så kommer mannen direkt dit från Falun, så vi får sjung ett tag tillsammans.

 

Imorgon tänker jag ha en lugn kväll!

Av Helena - 6 december 2012 06:32

Ett element, det sista i systemet, är kallt på övervåningen. Rören går genom kattvinden, så jag misstänker att det har frusit där... Måste lösa det under dagen. Elementet i rummet bredvid går för fullt, så jag hoppas att värmen leds vidare. En värmefläkt står och går också.

 

Livet är lite väl spännande ibland.

 

Lite skottning nu, sedan bär det av till jobbet, polisen, universitetet, och kören.

Av Helena - 5 december 2012 18:47

När jag kom ut från jobbet möttes jag av denna syn:

 

 

De flesta av min kollegor hade haft vett att parkera under shoppingcentret, men jag är lite löjligt larvig för p-böter, så jag ställde där jag hade tillstånd  att stå. Skrapa, skrapa...

 

När jag kom hem möttes jag av en 30 cm hög kant av snö. Jag parkerade på gatan bakom huset, där alla Volvofjortisar sladdar i backen. Jag hade inget val. Jag skulle ju bara stå en liten stund medan jag skottade. Sopa + skotta + sanda (+ ta ner snösläden från vinden över cykelförrådet) tog en timme och tjugo minuter. Sedan fick jag skrapa och sopa bilen en gång till innan jag körde in den i garaget.

 

Stegraknare.se omvandlar 80 minuters snöskottning till 10 550 steg, eller 440 kalorier. Gratis träning!

 

Om jag har tur kommer det inte så mycket snö det närmaste dygnet, utan jag kan köra in bilen i garaget imorgon när jag kommer hem från kören vid halv nio. Och så har jag skottat plats åt mannens bil också.

 

Nu är det te, chokladshake och studier som gäller. 

Av Helena - 5 december 2012 07:16

Jag vaknade innan väckarklockan, som vanligt. Onsdagar börjar jag senare, men brukar ändå åka till jobbet vanlig tid, för att förbereda och slippa stressa. Inatt har jag hört vinden vina runt huset och eftersom snön föll när jag gick lade mig, så anade jag att jag hade lite att göra. Jag tänkte till lite... "Skotta först och duscha sedan."

 

Snön yrde runt huset, så hur jag än gjorde så skottade jag i motvind. På garageinfarten var det runt 30 cm snö på det djupaste. Nu är det NOLL, eller var i alla fall när jag var klar. 33 minuter tog det och kommer plogbilen och lägger upp en vall på garageinfarten, så ska jag köra på honom!

 

Kaffet var klart när jag kom in. Tvåstegsmetoden: Jag laddar bryggaren på kvällen och dottern knäpper på den på morgonen, eller jag, om jag är först. Gjorde ett litet morgonpyssel också: Nytt hål i skärpet!

 

 

Känns rätt skönt!

 

  

 

Ha en skön onsdag!

 

 

 

Av Helena - 4 december 2012 21:54

Det får bli mycket hemarbete nu, mer än vanligt. Betygssättning på gång. Jag går i ide någon vecka eller så. Hörs till lucia!

 

Av Helena - 3 december 2012 20:52

Jag har spelat julkalenderspelet varje år sedan barnen var små. Nästan alltid vunnit över dem också. I år är det lite tjurigt. Jag kommer inte vidare från nivå ett...

 

 

Har mailat till svt och frågat vad som är fel.      

Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards