Direktlänk till inlägg 23 januari 2013
Om jag hade levt på 1700-talet så är jag ganska säker på att jag hade varit Cajsa Warg. Varje dag när jag kommer hem från jobbet, så måste jag överraska mig själv och göra mat av det vi har i kyl & frys. Någon gång i början av den här bloggens liv skrev jag att jag skulle göra veckomatsedel. Den är fortfarande bara en kladd bakpå ett kuvert... Men snart så!
Idag kom sonen och jag hem samtidigt och han hade fokus på kylskåpet... Pasta med ostsås stod på önskelistan. Vi tog fram lite överblivna ostar och en påse pastahjul.
Ostsåsen blev allra enklast möjliga:
En portionsbit "Skrattande kon"
En överbliven ädelost, okänt namn
En halv ask Philadelphia
En mozzarella från Ica.
En grönsaksbuljongtärning
Drygt ½ dl grön mjölk
1 msk Ajvar Relish (ger smak och fin färg)
1 tsk Sambal Oelek (ger ännu mer smak)
Smält osten i kastrull på svag värme, blanda i resten.
Häll över pastan.
(Vi lade undan lite pasta till sonens pastasallad imorgon.)
Grymt gott blev det!
Serverat med rivna morötter, för ännu mer färg
och en massa bra fibrer och vitaminer.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|