Livets sinuskurva

Alla inlägg under januari 2013

Av Helena - 24 januari 2013 08:48

Borde inte ha klivit ur sängen, överhuvudtaget. Vaknade med jordens huvudvärk och som följd därav en kraschad mage och forsande snor. Det är konstigt hur hela kroppen hänger ihop. HAr kurerat mig med starkaste medicinerna och frukost. Kanske hjälper snart.

 

Om jag orkar borde jag åka och jobba ett par timmar i eftermiddag. Och jag MÅSTE nästan ta mig till universitetet ett par timmar. Man har bara inte tid att vara sjuk!

 

Och mest av allt borde jag se till att inte hamna i stressen så jag får huvudvärk. Lättare sagt än gjort.

 

Ska fixa mig nu...

 

Ha en skön dag!

Av Helena - 23 januari 2013 19:33

Om jag hade levt på 1700-talet så är jag ganska säker på att jag hade varit Cajsa Warg. Varje dag när jag kommer hem från jobbet, så måste jag överraska mig själv och göra mat av det vi har i kyl & frys. Någon gång i början av den här bloggens liv skrev jag att jag skulle göra veckomatsedel. Den är fortfarande bara en kladd bakpå ett kuvert... Men snart så!

 

Idag kom sonen och jag hem samtidigt och han hade fokus på kylskåpet... Pasta med ostsås stod på önskelistan. Vi tog fram lite överblivna ostar och en påse pastahjul.

 

 

Ostsåsen blev allra enklast möjliga:

 

En portionsbit "Skrattande kon"

En överbliven ädelost, okänt namn

En halv ask Philadelphia

En mozzarella från Ica.

En grönsaksbuljongtärning

Drygt ½ dl grön mjölk

1 msk Ajvar Relish (ger smak och fin färg)

1 tsk Sambal Oelek (ger ännu mer smak)

 

Smält osten i kastrull på svag värme, blanda i resten.

Häll över pastan.

 

(Vi lade undan lite pasta till sonens pastasallad imorgon.)

 

Grymt gott blev det!

 

 

Serverat med rivna morötter, för ännu mer färg

och en massa bra fibrer och vitaminer.

 

Av Helena - 23 januari 2013 18:28

Idag har jag haft några elev-föräldrasamtal. Det är för att läget i klassen är allt annat än pedagogiskt tillfredsställande. Jag hade en viss taktik vad gäller samtalen: Quickfix. Jag valde ut de elever, som jag tror kan förändra sitt beteende snabbt, om de får en varning och får veta vad som gäller.

 

Så mitt tillvägagångssätt var att 

 

1) Visa frånvaro och försenade ankomster hittills under terminen.

2) Berätta om uttalanden från andra lärare om uppförande (skriftliga).

3) Berätta om min egen uppfattning om situationen runt eleven och i hela klassen.

4) Tala om för eleven att eftersom jag tror på att eleven har förmåga att förändra sitt beteende, så är det värt att hålla samtalet.

5) Berätta för eleven att jag förväntar mig högre betyg än "stolpe in-E" i slutbetyg.

 

Jag såg inte fram mot samtalen... Och eleverna var helt klart nervösa, föräldrarna också.

 

Men efteråt!!!

 

Jag gick mot personalrummet och blev stoppad av rektorn som ville prata med mig. (Det är då man vet hur eleverna känner inför samtalen!) Hon sa: "Elev A var här hos mig med ett stort leende på läpparna och sa att 'Min lärare är den bästa läraren i världen!', har hon sagt det till dig?"

 

Jag bara log... En sådan värdefull gest av min chef att vidareförmedla det som eleven sagt, just när jag har mina tuffaste dagar, med massor som ska redas ut.

 

  

 

Har du sagt något uppmuntrande till någon idag?

Av Helena - 23 januari 2013 07:39

Jag gör ett ryck på jobbet just nu. Det syns inte utåt, men jag har tagit tag i en ohållbar situation och gräver djupt och hårt, för att det ska ge en bättre arbetssituation efteråt. Ibland är det ju så, att genom att göra något riktigt tungt/otrevligt så öppnar man för nya möjligheter efteråt.

 

Jag hoppas innerligt att det ger resultat, för nu känns det som om jag tar till det allra sista greppet, och satsar min sista ork...

 

Varför? För att jag, elever och kollegor ska få en dräglig situation resten av terminen.

 

Wish me luck!

 

  

Av Helena - 22 januari 2013 21:38

Det är alldeles för lång tid att vara hemifrån. Särskilt som det blev ett tvångsshoppingstopp på vägen hem för att schampot var slut. Annars har det varit en givande dag. Jobbet var okej, med ett samtal som jag tror ska generera något positivt. Sedan åkte jag på dotterns föreläsning om sexualbrott, ett arbete på samhällskunskapen.

 

Stannade på Ica MAxi på vägen hem. Köpte det nödvändigaste + sportsockor till sonen och en softshelljacka till mig för ETT HUNDRA SPÄNN! Vet inte om den är snygg eller ful, men mönstret gick i rosa, smårutigt... 

 

Sonen åker till Kiruna till helgen, så jag tänkte att han behövde lite tjockare strumpor till sina kängor. Raggsocksförrådet ska också inventeras.

 

Snart ska jag gå och lägga mig. Vetekuddarna ska värmas först och sedan ska jag sträcka ut mig på spikmattan. Kurerar den värkande ryggen och somnar...

 

Ha en skön natt!

Av Helena - 21 januari 2013 18:11

En del dagar är bra, andra inte så bra, och så finns det idag: Värst av dem alla!

 

Började med att alla var sena, så jag lovade att skjutsa de två som började tidigt, för jag hade gott om tid. Jag, som brukar vara en halvtimme före arbetstiden börjar på jobbet, kom idag seeeent. Första lektionen var förberedd, men det var drop in-lektion, då alla elever var väldigt sena. Sådant blir man trött på!

 

Och sedan blev det ännu värre under dagen, med konflikter, stress och en massa som jag inte hann klart. De närmaste dagarna har jag några föräldrasamtal inbokade, lite av uppförandesamtal blir det. Och det har också orsakat en del konflikter, då en del elever inte kan inse sin del i klassrum utan arbetsro.

 

Jag packade ner lite rättning, för att kunna åka hem i vettig tid och träffa mannen innan han far norrut. Skulle köpa mjölk, etc, på hemvägen, men fick ett ryck och stannade till vid Sjöviks Blommor. Korsningen innan svängde en bil ut precis framför bilen före mig... Det gick i 80 och jag tvärnitade, men höll på att köra in i bilen framför... Släppte på bromsen och siktade mot diket. Klarade mig med någon meter tillgodo. Firade undslippandet av kollision med att köpa en extra stor tulpanbukett och två amaryllisar... Båda var trestänglade, så nu ska jag njuta av vackra blommor ett tag.

 

Och så har vi ätit grillad bratwurst med bröd. Ungefär vad jag orkade hitta på. Någon dag den här veckan ska jag laga riktig mat. Kanske onsdag... 

 


 

Från Sjöviks Blommor!

Av Helena - 20 januari 2013 21:49

Jag älskar REA!

Särskilt när det är något som man tycker är snyggt, bra och bara vill ha.

Hittade två klänningar idag:

 

Dresses Desigual Aire Fresco



En långärmad med framstycke i denim och rödrandigt bakstycke.

 

T-shirts Desigual Gris



Och en tunika med turkosa detaljer.

Lite för vågad urringning, men jag har ett matchande turkost linne.

 

Halva priset. Sånt gillar jag!

Av Helena - 20 januari 2013 21:06

Vi har varit i Göteborg i helgen. Helt okej. Och ännu mer okej att komma hem igen, det är ju oftast det bästa med att åka bort.

 

Men det finns något jag förundras över, när jag åker till Göteborg eller Stockholm, och det är de speciella trafikreglerna som gäller där. När det är två filer i bredd i vardera körriktning, som på motorväg, då är det inga problem (eller sällan i alla fall) utan de som kör lite långsammare håller till höger och de som vill köra om gör det i vänsterfilen. So far so good.

 

Men när det är TRE filer, då är alltid mittenfilen den mest långsamtgående. Det är ju förbjudet att köra om på höger sida i Sverige, så hur tänker de där sniglarna som ligger kvar i mittenfilen och vägrar gå över i högerfilen?

 

  

 

Och JA, det är bara i Stockholm och Göteborg jag har träffat på det, för i Östergötland har jag inte träffat på några vägar med tre filer i vardera riktning.

 

 

Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards