Livets sinuskurva

Alla inlägg under februari 2013

Av Helena - 10 februari 2013 14:20

På helgerna brukar jag försöka få till lite tid för tanke, kontemplation, vila och bara lite tid för mig själv. Ibland lyckas det riktigt bra. Den här helgen blev det lite jobb (som vanligt) i tvättstugan, men också lite stolspyssel. För fyra år sedan köpte vi trendiga fina ekstolar med hög rygg. Vi har haft dem inlämnade en gång för renovering och ommontering, men nu var tålamoded slut. Efter att ha kollat runt på de kända möbelkedjornas hemsidor, åkte vi till IKEA. Stolarna de hade där var några av dem vi tyckte bäst om och de kostade mindre än hälften av vad de kostade hos andra kedjor. Åtta platta paket stuvades in i bilen och det var precis att de gick in. Vi skulle ju ha med två fotbollsbrudar hem också.

 

Igår kväll monterades två stolar, men på den tredje blev det stopp... Den kändes sned. Vi tänkte efter, lossade alla skruvar och monterade igen. Det blev helt okej! Några till hanns med före lunch idag, så fem personer fick varsin stol vid matbordet. I skrivandes stund monteras de sista och det är sådan skillnad. Med tassar på, så är de här riktigt tysta när man drar ut dem och skjuter in dem igen. Låg rygg gör det också lättare att duka och hela matrumsdelen upplevs ljusare.

 

Så nu har vi åtta lite skrangliga ekstolar som ska fraktas bort. Någon händig människa kan säkert få fason på dem...

 



Det blev extra bra med mänstrade dynor på, som tog upp färgen i bordet.

 

Av Helena - 9 februari 2013 13:42

Jag är inne i en sådan där larvig period, när jag är lite för trött och har svårt att få perspektiv på saker. Problem blir extra stora och jag tar åt mig av en massa, som säkert inte är riktat mot mig egentligen. Det är ju inte så att man väljer de här perioderna, utan de brukar anfalla rätt vad det är.

 

Skulle behöva vara lite social för att ladda batterierna, men det finns inte tid. Ikväll får det bli en melodifestivalkväll. Definitivt inte ett av mina favoritsätt att tillbringa en lördagkväll, men det är slappt och nära till sängen.

 

Snart ska vi skjutsa in dottern till träningen och sedan hämta, knappt två timmar senare. Under mellantiden ska vi titta på stolar. Efter att ha undersökt tillgången av matstolar på nätet, så blir vårt första val IKEA. Lika snygga som de andra affärernas (de som hade) och till mindre än halva priset.

 

Vi hinner nog förbi fiskbilen utanför COOP också, för jag vill ha skaldjur ikväll.

 

Sedan vill jag ha en lååååång natt!

 

(Förtränger att jag måste läsa ut kursboken idag. Började på fm medan jag väntade på valthornskonserten...)

Av Helena - 8 februari 2013 19:25

Det är verkligen skillnad på människor och människor. Jag tänker främst på vad människor har för attityd mot andra. Jag är övertygad om att det är något man kan jobba med, men att det grundas på hur man växer upp. Jag är uppvuxen med en attityd som bottnar i "Kan jag hjälpa till, så gör jag det." Det är liksom grundtanken. Andra människor reagerar på en fråga av typen: "Jag behöver hjälp" med "Och?". Det har jag lite svårt att ta, för jag är inte van med det.

 

Idag har jag vunnit en auktion på nätet, som var viktig för mig. En vän och kollega, som bor väldigt nära auktionsfyndet replikerar på förfrågan "Inga problem. Jag hjälper gärna till." 

 

Visst är det sådana vänner man vill ha?

 

Och visst är det sådana människor man kallar vänner?

Av Helena - 8 februari 2013 16:10

Idag lyckades jag förena lektion med allvarssamtal med elever. Det hade aldrig gått om jag inte hade haft  min lärarstudent. 20 elever som ska avasluta sina väggplanscher och USA:s stater. Man kan säga att det var en ljudnivå utan dess like.

 

Sedan blev det så tyst, så man trodde inte det kunde vara tystare. Då släckte vi ljuset och gick.

 

Vi är värda en riktigt skön fredag!

 

  

 

Och nu är det dags för lite fredagsmat, fredagsmys och bara en lugn kväll.

Av Helena - 7 februari 2013 18:13

Alltså, helt seriöst, jag förstår inte folk som måste klaga på och gräva ner sig i elände de inte  kan göra något åt. Blir det bättre? Att man då och då kan behöva få ur sig frustration över värk, orättvisor eller korkade människor som gör en illa: FINE! Men gapa och gå vidare!

 

Vädret är en stående gnällpunkt. Vintern är tydligen hemsk så fort det dalar ner några snöflingor, som dessutom har oförskämdheten att ligga kvar och lysa upp tillvaron. På JULAFTON får det vara vitt, annars måste man gnälla över det, men inte annars. Var det bara jag som lyssnade när lekisfröken berättade om vintermånaderna december, januari och februari? Är det bara jag som har sett att när det inte är snö i februari, så infinner sig inte alls något vackert vårlikt väder, utan läbbigt slask, som får vilken förkollärare som helst att vilja gå i ide?

 

Get real!

 

Hade vi inte snön så skulle vi ha annu fler vårdepressioner än vården får ta hand om redan. 

 

Och vem vill trycka i morotsnäsan i en geggamojjagubbe?

 

Av Helena - 6 februari 2013 19:54

Nej, jag hinner inte fota något roligt eller fint nuförtiden. Livet bara rullar på och jag kommer hem när det redan har blivit mörkt. Men idag kom jag på att det känns mycket bättre att ha lite sköna bilder att vila ögonen på, så jag fotade veckans tulpaner. De vilar just nu i uterummet, för ingen hinner se dem vid köksbordet. Imorgon em får de komma in, så får det bli lite pynt till middagen. Jag köpte dem i fredags på vägen hem och de håller såååå länge om de får stå i uterummet på nätterna.

 

 

Bild: Man bara måste njuta ibland!

 

De får bli ny bakgrundsbild på mobilen också.

Av Helena - 5 februari 2013 17:39

Har ni tänkt på hur sällan det blir som man har tänkt? Mina tisdagar är långa, men med ett suveränt planeringspass mitt på dagen. Om man inte blir tillfrågad  att vikariera... Där flög det mesta av tiden iväg, men det var faktiskt helt okej, för lektionerna blev bra. Min lärarkandidat täckte upp en del också och vi diskuterade strategier för akuta händelser.

 

Men imorgon har jag min sköna förmiddag, med sovmorgon och "gråtid", d.v.s lektionsfritt. Det är då man ska hinna med allt som blivit liggande... Då har jag blivit tillfrågad att vikariera, hela förmiddagen under niornas Nationella Prov. Jag tackade nej. Annars kommer jag inte hinna med att planera resten av veckans lektioner.

 

Så nu har jag med en bunt rättning hem, och lite kurslitteratur. Någon gång måste jag ju vara i fas... eller?

 

 

Av Helena - 4 februari 2013 20:34

Mannen drog iväg upp till Falun ikväll. Hans GPS säger att det är närmast att ta vägen över skogen upp mot Örebro och sedan vidare. Idag kom han knappt en mil hemifrån när han fick tvärnita för ett träd över vägen. Han undvek stammen, men fick grenar upp mot vindrutan.

 

Han stannade och började dra undan trädet... tills en bil stannade bakom och ut klev en man med en tigersåg i bilen. Men den var för dåligt laddad, så han fick ta fram en vanlig såg istället. Då stannade en tredje bil och ut klev en man och erbjöd sig att hjälpa till med motorsågen.

 

Är det någon manlig åkomma att åka omkring med en massa verktyg i bilen ute på landet?

Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards