Livets sinuskurva

Alla inlägg under maj 2013

Av Helena - 12 maj 2013 09:54

Då man kan sitta ute på trappen och äta frukost:


Bild: Efter regnet och vår lilla trotjänare är redan ute och jobbar.

Av Helena - 11 maj 2013 18:55

Det hjälper inte att det är ledigt fyra dagar den här helgen. Jag skulle behövt en vecka till! Igår gjorde vi en lista över vad vi behövde göra och idag gjorde vi en till. Det är kanon vad mycket man hinner med när man kan checka av vartefter. Jag var vaken före de andra i morse och rensade en liten rabatt på framsidan. Kaprifolen ryckte vi upp igår och sedan kom det med en ny alpklematis hem. Den var planterad innan klockan nio i morse. Då hade jag också hunnit mata igelkotten som slumrade under ena bollthujan.


Vid halv tio drack jag förmiddagskaffe (i ett tyst hus) och sedan började jag montera rosenportalen som vi fyndade på Bauhaus igår. Vi hittade en där för drygt 1200:- och på det andra hade en liknande kostat 6500:-. Enkelt val. Sonen hjälpte till att montera och få den på plats. Sedan sågade han ner bollthujorna och jag grävde upp stubbarna. Ruskigt tomt blev det i rabatten. De nya rosorna "That's Jazz" har massor av skott, så de kommer nog breda ut sig bra över portalen.


Framsidan rensades också från all nedfallen mossa + ogräset som växte i gruset. Yttertrappan och dess räcken är också nytvättade! Medan vi pumpade upp vatten från en skvallerbrunn tvättades garageinfarten.


På baksidan av huset har vi rensat dammen och rabatterna runtom. Årets utrotingsprojekt har också påbörjats: Svart väv täckt med stora stenar, ska väl få bukt på kirskålen? Hela vinterns och vårens överblommade lökväxter (hyacint, pärlhyacint, narcisser, m.m.) har vi petat ner mellan häcken och staketet. Det brukar bli superfint, men jag kommer nog vara jätteförvånad nästa vår när de tittar upp, för jag glömmer alltid var jag har planterat.


Alla växter som har väntat på större krukor har fått sin vilja fram + några som stod på rotning. Chokladblommorna med sitt sällskap blev planterade i en zinkhink.


Husvagnen är hämtad, släpkärran är tömd på jord & gödning (utstrött i syrénhäcken) och fylld med allt ris och ogräs. Största lasset någonsin till ristippen.


Och barnen handlade och fixade kvällsmaten. Jag gjorde sista rycket och städade badrummet innan duschningen... Nu tänker jag sitta på min häck och max virka några varv.

Av Helena - 9 maj 2013 21:07

Ledig i dubbel bemärkelse.

Gjorde frukost i morse.

Lunchen var klar när vi kom hem efter sjungandet.

Kvällsmaten var klar när jag kom in efter ogräsrensandet.


Kan det bli bättre?

Av Helena - 7 maj 2013 21:17

Snart fullt utslagen!


Av Helena - 7 maj 2013 06:46

Det är så fint att få äta frukost till klarblå himmel. Och varje dag är det nya tecken i trädgården, det fullkomligt exploderar nu. Ikväll ska jag ta en fotorunda, när jag kommer hem. Man vill inte missa något!


Återkommer.

Av Helena - 4 maj 2013 17:59

Idag har vi varit en sväng in till stan. En sådan där inte jättekul turné till Ö&B, K-Rauta och Bauhaus, med ett kort stopp på Max på vägen. Vi har ju en trädgård som inte har blivit så väl skött nu i vår. Dels på grund av den obefintliga våren, till för någon vecka sedan och dels på grund av personlig tidsbrist.


Vi fick med oss 21 säckar jord, gödsel och toppdress hem, så nu kommer vi vara sysselsatta! Vi började med plantering och omplantering av en del som väntat på jorden:



Det ser ju inte ut som om man har en tillstymmelse till gröna fingrar, när man ser den trötta basilikan längst ner till höger. Men den har stått i torvjord, som inte höll fukten. Nu fick den nytt godis i större kruka, så nu kan vi göra pesto hela sommaren!

  



Skotten till mårbackapelargonerna ska en kompis ha, men hon ligger sjuk i migrän idag, så de planterade vi när vi ändå hade jorden framme. Topparna på skotten klippte jag av och satte i vatten igen, så det blir ännu fler blommor. Pelargonerna blir ju buskigare då så det är bara positivt att de ser lite stmpade ut nu. Lerkrukorna fick ligga i dammen någon halvtimme, så de blev fuktmättade. Annars är det ju helt galet att plantera i lerkrukor.

 



Dagens fynd från Bauhaus: En röd basilika. Som komplement till den trötta på översta bilden. Vi köpte sättpotatis där också. Det får bli nästa helgs jobb; att tömma komposten i pallkragarna och sätta potatis. Tror sonen vill göra det mot ersättning.


   


När jag klippte av de planterade skotten på pelargonerna, satte jag ju de nya skotten i vatten, men först knipsade jag av blommorna, för lite fägring på matbordet.


 

Ochså har vi det bästa vårtecknet, förutom blåmesarna i holken: Magnolians första blommor har slagit ut. I morgon ska jag fota mera!



  

Och om ni undrar varför det inte har blivit så mycket pluggande idag, så skyller jag på den molande huvudvärken...

Av Helena - 3 maj 2013 07:38

Igår tog jag mig en fridag nästanpå.


Några timmar på skönhetssalong, vilket inte var speciellt njutbart: Glöm det där med gurkskivor på ögonen! Lunchen blev på stan, med kurslitteratur som enda sällskap. Kvällsmaten var lättfixad... Hittade en ny sushibar på Klostergatan i Linköping, i samma hus som Parkeringshuset Baggen. I klass med sushistället i Berga: Gottgottgott!


Körövningen på kvällen var lika flamsig som vanligt. Det är skönt när man faktiskt får vara lite oseriös mitt i allt stämtragglande. På torsdag sjunger vi på Östgötagården utanför Rimforsa. Det blir min nästa paus i tillvaron.


Nu är det hårdkörning fram tills uppsatsen är klar. Idag blir det studier i uterummet, så jag får njuta av den blå himlen i alla fall.


Hörs när jag kommer ut ur grottan!



Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards