Livets sinuskurva

Senaste inläggen

Av Helena - 31 mars 2014 18:47

Jag lade en länk på våffeldagen till förra årets recept. Men det receptet var fel, för jag hade misst äggen.

 

Shame on me!

 

Nu är det receptet rättat och jag kör en repris på det, ifall ni blir sugna:

 

Norska Våfflor à la Nina

 

5 dl vaniljyoghurt

2 dl havregryn

3 dl vetemjöl

½ dl socker

1½ tsk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

2-3 ägg

ca 1 msk fett

 

Blandablanda och låt svälla ett tag.

Späd med mjölk om den är jättetjock.

 

Godast med brunost (mesost) och hjortronsylt, men man kan fega med grädde och sylt.

 

Och det är dumt att inte göra dubbel sats!

 

ANNONS
Av Helena - 27 mars 2014 10:53

Det är ju faktiskt ganska intressant hur kroppen liksom lär sig vad man tål. På ett tidigt stadium lärde jag mig ett par saker som var migränframkallande, även om jag inte kunde sätta fingret på den exakta ingrediensen. Rött vin fick mig att kaskadspy i ett par dygn och vissa buljongsorter gick rätt upp i hjärnan som en blixtattack.

 

Nu verkar det som om flera livsmedel har sorterats in i "ej lämpligt att förtära" i min hjärna. Det yttrar sig så att jag känner en viss aversion mot t.ex kladdkaka och ädelost, som jag förut har älskat. Kladdkakan kan jag leva utan, men ädelost... Tror dock att det funkar i utspädd form, som t.ex i ädelostsås eller i paj.

 

Min kropp har sedan länge också reagerat mot extremt söta grejer, som sockerkaka och sådana tårtor. Det kanske inte har något med migränen att göra, mer än om jag är hungrig och äter sådan på normal mattid.

 

Det är ju bra om man lyssnar på sin kropp då, så man inte utsätter sig för migränattacker i onödan. Jag behöver sova lite mer och försöka undvika stress. ...och det är ju lätt sagt! Men nu sorterar jag saker efter hur viktiga de är och det viktigaste blir gjort, familjen får hjälpa till mer och jag "offrar" mig över sådant som behöver göras i trädgården. Förenar nytta med nöje och slipper tänka på saker som inte bli gjorda.

 

Men nu ska jag fokusera på att bli frisk från influensan, för på söndag ska vi på Tomas Ledin-konsert!

 

  

 

...och tills dess får jag njuta av min underbart vackra födelsedagsbukett...

 

 

ANNONS
Av Helena - 22 mars 2014 20:05

Här kommer länken till receptet som jag lagt ut förut. Godaste våfflorna norr om ekvatorn!

 

 

Ninas norska våfflor.Imorgon blir det nog sådana!

Av Helena - 17 mars 2014 06:42

Det känns som om man ligger konstant efter. Men igår beskars alla träden i trädgården. Hade inte lust att lägga ut 800:- på någon som vill ha betalt svart. Nu gick hela vinsten till mitt nöjeskonto! 

 

        

 

Och veckan som gick har jag också fixat med en del tråkiga, men viktiga papper; sökt jobb och sökt stipendium. Skickade iväg lite garn också till en kvinna som stickar till behövande i Syrien. Det hinner inte jag. Jag hann precis klart med projekt Hjärtefilten, som ska värma en bebis i Etiopien.

 

 

 

Så nu är en ny vecka och idag har jag bokat in en ego-eftermiddag med klippning, bl.a Och snön som kom inatt hoppas jag har försvunnit innan jag kommer hem i eftermiddag...

Av Helena - 10 mars 2014 17:13

Jag har hittat en riktigt bra massör. Blev rekommenderad av min kollega som är lika risig i nacken som jag är. Idag var jag där för andra gången och det var redan mycket bättre, tyckte hon. Men så hittade hon flera godsaker i nacken, som hon kunde knåda på. Ganska mör när jag gick därifrån.

 

.....kanske därför som jag blev så sugen på köttfärslimpa?

 

 

  

Av Helena - 9 mars 2014 11:04

I fredags firade vi träbröllop, fem år som gifta. Det har gått fort, måste jag säga! En av sångerna som sjöngs på vårt bröllop, var "Vinter till vår".

 

En riktigt fin vårbukett står nu på vårt köksbord:

 

 

Den blir ännu tätare, vartefter tulpanerna slår ut.   

 

Det könns som att det är ungefär nu som brytpunkten är och det ser vi ute i rabatten på solsidan. Färgklicken som lyser upp innan allt anat har satt fart:

 

  

 

Nu borde vintertröttheten släppa, när det finns så mycket vackert som tittar fram!

 


Av Helena - 28 februari 2014 20:48

Jag vet att några av mina elever läser min blogg och det gör mig jätteglad. Jag hoppas att de ser alla stavfel och kommenterar, för då vet jag att jag har lyckats.

 

  

 

Så kom igen nu: Säg hej eller bara kommentera, svara och ifrågasätt. Ni kan vara hur anonyma som helst, och det är ju ingen annan som ser vem som har svarat! Ni berikar mitt liv. Jag gillar speciellt lektionen idag då vi läste en krönika med en massa svåra ord och fraser och ni bara jobbade på och ville lära er mer. Kom igen, vi kämpar tillsammans!

Av Helena - 26 februari 2014 20:58

Idag fick jag ett papper på jobbet. Ett ganska fint papper, med en massa fina ord, tips och tillvägagångssätt för att underlätta för en elevs klassrumssituation. Det var ca 2/3 av en A4-sida...  och jag läste... plockade fram överstrykningspennan och markerade allt som jag ansåg att jag kunde klara av som ensam lärare i klassrummet. Totalt sett 2½ mening av all text. Och DÅ kände jag mig helt totalt värdelös som lärare!

 

Ganska uppgivet vände jag mig till min kollega och bara undrade om den planering som jag skulle göra för denna enda elev verkligen skulle få ta mer tid än all planering för hela klassen. Min kloka kollega sa då: ”Det finns nog ingen som skulle förvänta sig att en fotbollstränare ska träna proffslirare, 3e-divisionare, fotbollslekis, de helt ointresserade och de som är där för att bara förstöra träning. Samtidigt. Det är det vi lärare förväntas göra i klassrummet.”

 

Jag kände mig lite mer lättad och tänkte att man får nog tänka sig något slags genomsnitt... Och hoppas att man lyckas med dem!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se