Livets sinuskurva

Senaste inläggen

Av Helena - 22 januari 2014 20:53

Dagens bästa kommentar:

- När börjar de verka? frågar en elev.
- Vilka då?
- Jag tog två pepparkakor, men jag känner mig inte snäll än!

Han fick två till...

 

 

  

ANNONS
Av Helena - 22 januari 2014 20:21

Nu går livet i tvåhundra och för tillfället är det inte så mycket jag kan sålla bort. Jobbet styr jag inte så mycket över, men jag försöker lägga allt på en så lagom kravnivå som möjligt. Jag curlar inte elever, utan låter dem göra jobbet. (Tro mig, de presterar inte sämre resultat för det.) Ett par andra åtaganden jag har är mina studier (på halvfart) och mitt ideella uppdrag som sekreterare i vår församling. De kan man inte bara stänga av för att det kör ihop sig. Kören är bara en kväll i veckan, 1½ timme, så det är inte så krävande. Och så är det mina egna ungar som kräver sitt, även om de är tämligen självgående och fixar mat när jag inte hinner.

 

Den här veckan ska vi ha skrivit "kartläggning" av de elever som inte har nått betyg i våra ämnen. Jag trodde det skulle bli jättejobbigt, men jag laddade med en mugg te och körde igång med en klass och plötsligt hade jag gjort för en klass till. Prioriteringen att skriva för min egen klass sist är för att jag ändå har i bakhuvudet hur det ligger till, så det går snabbt.

 

Innan jag loggade ut, läste jag studentmailen och hade fått godkänt på första inlämningsuppgiften. En lätt sak, men ändå! På vägen hem hann jag hämta mannens lagade skinnjacka och handla mat, i shoppingcentret bredvid jobbet. Det är rätt trevligt när man inte har tidspress!

 

Helt plötsligt hade jag belönat mig med en Brieost och lite annat gott (läs julknäcke) som vi ska ha till helgen. Och inget kvällsjobb fick följa med hem, utan det får bli lite kurslitteratur innan sänggående. Jag har bestämt mig för att försöka andas lugnt och ta en riktigt tidig kväll i veckan, så jag inte är helt slut på helgerna.

 

Någon mer än jag som försöker fånga de goda stunderna?

ANNONS
Av Helena - 21 januari 2014 20:45

Jag tror jag behöver lära min kropp ett och annat. T.ex att inte vakna klockan 04:00 när man har årets längsta arbetsdag framför sig... Jobbade 7:30 - 19:30 och det gick i en rasande fart, men man är ganska mör efteråt.

 

Gillar starkt att komma hem till färdig mat: Blodpudding & bacon med hemmagjord lingonsylt. Sonen hade lagat i ugnen. Bra unge man har!

 

  

 

Nu är det dags för horisontalläge!

 

  

Av Helena - 20 januari 2014 21:47

Haft ont i magen idag. Det finns tre tänkbara anledningar:

 

- Mensvärk.

- Stress.

- Simulant-ont, p.g.a av magsjuk elev.

 

Den sista har jag uteslutit, som tur är....

Av Helena - 19 januari 2014 16:43

Jag var i Karlstad för studier från onsdag till fredag. Åkte direkt efter jobbet i onsdags, så tisdag natt (efter styrelsemötet) och onsdag morgon gick åt till att packa. Fredagskvällen blev bara sofhäng, efter mörkerkörningen. Lördagen gick åt till presentfixande och 50-årskalas. Hann plugga lite och skicka in en uppgift, senare på kvällen, sedan tog jag stickpaus. Idag har jag varit i kyrkan, vilket tog halva dagen, eftersom det var gudstjänst med efterföljande lunch. Väldigt trevligt, med så mycket positiv påfyllning!

 

Nu har jag suttit med lite jobbplanering och lite mer läsande, men det har gått väldigt sakta. Väldigt sakta...

 

Får nog ta lite lästid under veckan som kommer. Ett par kvällar bara, så är första boken utläst!

 

Ha en skön vecka. Hoppas du är utvilad!

Av Helena - 15 januari 2014 10:45

Här är gästbloggare #3, klassens fotbollsnörd!


  Okej, jag lever i en väldigt svår situation just nu. Jag har ett val och göra och måste redan planera in framtiden. Det handlar både om skola och i fotbollen. Jag har en termin kvar med 9C och tiden har gått sjukt snabbt. Men snart är det dags. Jag ska börja i IFK Norrköping och flytta dit, ska också börja skolan där borta och jag hoppas verkligen att jag kommer trivas. Kommer nog flytta ensam och lära mig väldigt mycket hur man tar hand om sig själv på bästa sätt. Ingen mer mammas mat för mig och ingen som tvättar kläder åt mig det är sånt här jag måste lära mig själv nu. Det kommer bli mycket träning i skolan och på fritiden, men jag hoppas på att kunna träffa familj, vänner, och flickvännen minst en gång i veckan.


  

Av Helena - 14 januari 2014 14:23

Idag gästbloggar en av killarna i klassen:


Igår kväll var jag vaken nästan hela natten på grund av den engelska presentation som ska utföras framför mina klasskompisar. Jag satt och tränade tills allt satt fast, vartenda ord, innan jag gick och la mig så uppmuntrade jag mig själv för att förbättra presentationen och de var – föreställ alla i underkläder. Men när jag väl ska utföra presentation så vänds allt upp och ner allt som var fastklistrad i hjärnan försvann helt, som en nöt utan kärna. Jag kunde knappt prata sedan började det klia av värmen och hettan inom mig. Den känslan vill jag verkligen undvika.

Av Helena - 14 januari 2014 07:01

Det är motsatsen till "bakis". En skön känsla i kroppen när man vaknar efter att ha somnat efter en fin kväll. Sådana morgnar vill man ha oftare. Den känslan känns mer än stresskänslan i magen. Den försöker jag jobba bort genom prioriteringar efter "måste", "bör" och "skulle behöva" ELLER efter "allt som blir gjort är bra, för det behöver ändå göras".

 

Om man kör efter den sista så kan faktiskt mer bli gjort, för då kan man kasta in småsysslor (som att tvätta BH), som inte just nu står på "måste-listan", men som försvinner från "behöver göra-listan" och kan göras fast man är dödstrött, vilket man inte kan säga om att läsa kurslitteratur, som står på "måste-listan". När de mindre prioriterade listorna minskar, så är det mindre som orsakar stress, så man får ett större lugn att sitta med kurslitteraturen.

 

Sedan kan man ha en "vill gärna göra-lista" också. Det är den mer lustfyllda, som att arrangera blommor och sådant... Inte alls särskilt nödvändigt, men ger ett bidrag till lugnet och lite energi, om man är road av det. 

 

Nu ska jag svälja sista kaffet och åka till jobbet. Ni får gissa på vilken lista de två punkterna står på!

 

Ha en fin tisdag!

 

  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se