Livets sinuskurva

Senaste inläggen

Av Helena - 13 januari 2014 21:42

Ibland säger man nej bara för att det är mest praktiskt. Man vet att då slipper man engagera sig, eller ens tänka efter om det var något man egentligen ville. Ibland låter man bli att säga nej fast men verkligen borde ha gjort det. Jag läste en artikel idag, som var länkad från Facebook, om en händelse där någon lärde sig att man borde sagt nej:

 

Veckans Peptalk


Och själv var jag i den sitsen idag att jag lät bli att säga nej, trots att jag först ville, men sedan visade det sig att det blev riktigt bra. En hudvårdskonsulent har varit hemma hos mig och hållit klass för mig och en gäst. Det var meningen att vi skulle varit fler, men många återbud med kort varsel gjorde att det bar blev vi tre, + min dotter en liten stund, men det blev en väldigt trevlig kväll!

 

Och återigen påminner jag mig om att man får säga nej, trots att andra inte håller med, men för att man mår allra bäst av det själv. Jag lär mig. Tänker inte låta andra köra över mig, säga fler fördömande kommentarer eller bestämma över mig och min familj, bara för att det ska vara så. Jag säger nej. Jag kan, får och vill.

 

Sedan säger jag ja till det som jag vill och mår bra av.

 

Gär så du också!

ANNONS
Av Helena - 13 januari 2014 16:30

Jag tog en paus från verkligheten när vi var på Madeira. Läsa, äta och lite handarbete... Allt det där som man har svårt att få kvalitet på i en stressig vardag. Jag stickade en mönsterstickad mössa, men gav bort den och påbörjade en ny till mig själv, när jag kom hem.

 

Idag var det ÄNTLIGEN -10 grader och mössväder! Jag hade den matchande sjalen också, som egentligen var orsaken till att jag stickade mössan, jag hade ju ett nystan kvar.

 

   

 

Ihoptagningen blev bra på tredje försöket...  

 

 

ANNONS
Av Helena - 13 januari 2014 06:59

Jag har ännu inte skaffat kalenderblad till min privata kalender. Det gör att det blir liiiite körigt när man kommer på att varenda kväll den här veckan är fullbokad. Och jag behöver läsa ut en kursbok. Idag drar jag så tidigt som möjligt från jobbet!

 

Klantigt!!!

Av Helena - 12 januari 2014 20:38

Idag var det dags för de två yngsta att åka över till pappa för sin pappavecka. Det brukar vara kl 18, men då dottern slutade jobbet inne i stan då, så då skulle vi vänta in henne, för att slippa åka två gånger med knappt en timmes mellanrum. Det låter inte som hardcore logistik, tycker jag. Men då var det någon som inte riktigt fick till rutinerna. Det meddelades att om inte sonen kom klockan 18, när de skulle äta, så skulle han inte få någon mat, utan fick ta mackor senare. Men dottern då, skulle hon inte få någon mat, bara för att hon jobbade?


Vi löste det hela på vårt eget sätt. Hon fick packa klart här, och sedan åkte vi.... svängen om pizzerian, så de fick med sig matsäck, eftersom man tydligen inte kan micra mat i vissa delar av världen. Hoppas att någon inser idiotin i logiken...


Vi var tre stycken med små horn som körde över kanalen för barn- & pizzaleverans.


  


Men när jag kom hem igen fick jag julens sista julklapp, direktleverans från Skottland. Mina barn vet att jag älskar blinbling och turkost, så där fick äldsta dottern in en fullträff!


 

Ser ni korset? Det betyder mycket för mig att hon valde det åt mig!


Av Helena - 10 januari 2014 07:54

Först ut att gästblogga är en tjej i klassen:Året 2013
2013 sammanfattar jag genom att jämföra med ett kort matrecept med flera ingredienser. Med detta menar jag att året har passerat förbi lika snabbt som ett pistolskott, men under denna korta tid har det funnits många människor som kommit och gått samt många händelser som skett. Detta kallar jag för ”ingredienserna” inom året.


Vissa människor har spelat mer eller mindre viktig roll för mig. Personer som kommit in i mitt liv under detta år har varit en ny vän och en liten nyfödd kusin, som har givit mig glädje, skratt och minnen. Men tyvärr har det även funnit mindre bra tider, där jag/vi har mist nära och kära. Min mormor och farfar gick bort under detta år, vilket gav mig sorg och tårar. Men jag skall inte glömma andra bra stunder som skedde tillsammans med dem. Det har även varit andra bra stunder under detta år, så som Beyonces konsert, som jag hade längtat till att få gå till, Rix FM festivalen, min storasysters studentfest eller en sådan liten sak som att spendera mycket tid med en underbar familj. Ett avslutande 2013 blev under nyårsafton som firades tillsammans med nära och kära. Nu börjar ett nytt år med nya händelser, eller kanske även ytterligare ”ingredienser”.


2014 jag är redo!! 


  


(Kommentera gärna, så hon får veta vad ni tycker!)


 


Av Helena - 8 januari 2014 21:21

Nu kan det bli lite spännande här på bloggen!


Vårt nya "arbetsområde" på svenskan är att repetera de olika texttyper som finns: Noveller, krönikor, debattartiklar, faktatexter, blogginlägg, m.m


Så nu börjar vi med det roligaste: Alla elever ska skriva ett blogginlägg. De som vill ska få publicera det här, som gästbloggare. Så håll utkik, det kan bli hur bra som helst!  

Av Helena - 30 december 2013 14:07

Så vansinnigt skönt att äntligen få skicka in vår grupprapport! Vi har suttit och pillat med den ända tills idag och nu är den inskickad och glömd. Fyra dagar innan deadline!


Nu återstår en liten planering inför presentationen och opponeringen av en annan rapport, men det är inte förrän den 16 januari. Tills dess ska vi också ha läst ut en kursbok till nästa kurs som börjar dagen efter.


Ett litet bus har vi hunnit med: Vi tog en kopia på rapporten och infogade en massa tomtar, renar och nyårsskumpa. Den versionen skickade vi till resten av gruppen, som inte har gjort det sista slutjobbet utan är på solsemester...


  


Nu tänker jag nyårsstäda klart och sedan sticka litegrann...

Av Helena - 29 december 2013 11:54

Jaha, det är nu man ska bli sådär rekorderligt präktig och bestämma sig för en massa saker, som förhoppningsvis håller hela året, januari ut, eller tills man börjar jobba efter ledigheten...?


Jag ska inte lova en massa som jag inte kan hålla, men två löften är så enkla, så de kan jag inte låta bli att lova:


- Att inte rösta på SD under 2014.

- Att inte äta godis under året.


Resten är mest lite önskningar, mål eller skärpning mitt i livet. Helt enkelt för att må bättre:


- Försöka utnyttja mer av dygnets ljusa timmar till att röra på mig ute.

- Tappa ett och annat kilo (kommer isf inte att saknas!).

- Rensa i fb-listan och IRL över "vänner" som aldrig visar att de vill en väl, utan bara utstrålar elakhet/avundsjuka/kontrollbehov. (Kallas ibland för energitjuvar.)

- Få lite mer koll på projekt som behöver klaras av. (Student, rapportskrivning, arbetsuppgifter och husrenovering.)

- Vara snäll.


Det där sista blir nog en utopi, men det är bra att det står med, så jag verkligen tänker på det!


Hur ser din lista ut?


(Om du kommenterar här, slipper alla min fb-vänner se vad du skriver.)


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se