Direktlänk till inlägg 19 februari 2013
Igår var jag trött. Inte bara efter skidåkningen, utan också en sådan trötthet som kommer när man inser att man får vila ut, en hel vecka. Det blev i alla fall goda limpor igår. Mycket godare än vackra. Det blev belöningen till frukost. Helt klart värt mödan!
Och här kommer receptet, så som jag kommer ihåg det:
(Blanda i samma ordning som det står.)
2 paket jäst
Knappt ½ dl sirap
½-1 dl rapsolja
Lite salt
1/3 påse sesamfrön
Ca ½ liter grovt rågmjöl
Ca 1 liter rågsikt
Resten vetemjöl, tills degen blir fast, men fortfarande kletig.
Klicka upp i fyra smorda limpformar.
Ställ in i kall ugn, men sätt på den på ca 175 grader (inte snabbvärme).
De jäser upp medan temperaturen höjs, sedan gräddas de...
ca en timme totalt, men kolla så de har börjat lossna från kanten.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 |
28 | ||||||
|