Direktlänk till inlägg 10 augusti 2012
Jag gillar när folk är spontana. Det finns ju inget som säger att en kräftskiva blir bättre för att man bjuder in till den tre veckor innan, istället för tre timmar, eller hur? Det hände oss idag.
Och eftersom jag hade tröttnat på kombinationen stubbe + regn, så erbjöd jag mig att baka en ostpaj. Receptet blev tämligen improviserad, men slutresultatet blev riktigt bra. Så här kommer ett improviserat recept. Ta det mest som en inspiration, för det finns inga exakta mått, utan det är av modellen "kylskåpsrensning".
Ost- & paprikapaj. (God till kräftor)
Pajbotten gjordes på margarin + vetemjöl + grovt rågmjöl + en nypa salt + en uns vatten (allt på känn). Förgrädda ca 10 minuter i 200 grader.
Finskuren gul paprika täckte botten.
En blandning av grovriven stark prästost, lite Philadelphia, ½ dl hushållsmjukost eller vad man råkar ha hemma i ostväg. Rör ner ½ burk creme fraiche chili & paprika, samt ½ dl vispad grädde. Häll över paprikan och bred ut.
Grädda ca 20 - 25 minuter i ugnen, eller tills den har fått fin färg. (Min blev lite mörk, men det påverkade inte smaken.)
Kryddstark av creme fraichen, men det var jättegott till kräftorna!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|