Direktlänk till inlägg 5 april 2013
Sonen har lyckats få flera dagar av påsklovet förstörda av en tråkig förkylning. Jag har tvingat i honom dunderkurerna, så nu är han på bättringsvägen. Han är inte så frisk så han orkar städa, men han orkade göra arraksbollar igår. Sådär 120 stycken. Mot att jag bäddade rent i hans säng.
Nu ligger de färdigrullade i kylskåpet och idag ska han doppa dem i smält choklad. Jag kan hyra ut honom till festliga tillfällen, för han är en riktig pärla i köket!
Receptet tog vi från sju sorters kakor, men som vanligt gör vi lite som vi vill och istället för kaksmulor eller sockerkaka tog vi ströbröd. Jag har testat det förut och tycker att det blir mindre sött och minst lika gott. Passa på att göra dubbel (eller femdubbel) sats när du ändå håller på!
Arraksbollar (ca 20 stycken)
100 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao (vi tog den större mängden)
knappt 3 dl ströbröd
arrakessens efter smak
Blanda allt utom ströbrödet och essensen, och rör det poröst.
Blanda ner ströbrödet och essens efter smak.
Låt degen stå kallt en stund, men inte för länge, för då blir det en jättekaka!
Rulla bollar och låt stå kallt.
Doppa i smält choklad, låt rinna av väl och lägg på smörpappet.
Göm dem LÄNGST in i kylen!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 |
30 |
||||||||
|