Livets sinuskurva

Senaste inläggen

Av Helena - 29 mars 2013 07:19

Om ni är sådär måttligt roade av pyssel, men ändå känner att just färgade ägg på påskbordet är rätt kul, så är det här verkligen värt lite ansträngning.


Moment ett, det svåraste: Inventera mannens slipsförråd och sno ett par sidenslipsar. OBS! Inga tacky polyesterslipsar, bara äkta siden. Finns ofta med företagslogga på. Ta helst den från hans förra jobb.


Ta fram vita okokta ägg.

Och en flaska ättika.


Sedan klipper du slipsen i lagom långa bitar, vänder den utochin och lägger i ägget. Skruva till slipsen, så den sitter tajt mot ägget och sätt fast med gummisnoddar i båda ändar. Det ska se ut lite som en julgranskaramell, om ni fattar. (Jag kom just på att det kanske är lättare om man lägger in ägget och sätter fast gummisnoddarna innan man klipper...)


Lägg i äggen i kallt vatten med ett par matskedar ättika i.


Låt koka upp och koka normal tid för hårdkokta.


Det spelar inte så stor roll om man blandar flera färger och mönster i samma bad, för äggen suger bara åt sig färgen som sitter tajt mot skalet.


Ta upp, skölj i kallt vatten och ta bord de numera historiska slipsbitarna.


Sedan kan man låta gästerna "gissa loggan".


Jag hittade förra årets överblivna slipssnuttar. Det blir färgade ägg här också!

Av Helena - 28 mars 2013 19:33

Idag har varit en dag med toppar och dalar. Om man kunde vrida tiden tillbaka, skulle jag vilja det då?


Den första uppgiften på morgonen var att ringa ett par föräldrasamtal. Det är inte min favorituppgift, men ibland måste man bara... Ett par lektioner flöt på bra och sedan till den som INTE är min favorit: Livskunskap. Min kollega och jag hade bara killgruppen, och är det något man kan säga om tonåringar så är det att de ALDRIG är nöjda. Vi slängde ut frågorna: Vad vill ni göra? och Hur ska det bli bättre? Det kom inte så speciellt kreativa svar...


Alla ville få in pengar till klasskassan, men ingen ville göra något. Då kläckte jag idén "Vi säljer Newbody!" Alla tände. Inte till 100%, men de gillade läget! (Och om tjejerna i klassen läser detta, googla på Newbody och svara på om ni gillar det. Jag måste beställa kataloger!)


Sedan följde lunch, snabbmöte med kollega och rektorn och jordens sämsta lektion! Den skulle jag vilja delitta! Säger inte mer...


Sist av allt sitter jag och softar i arbetsrummet med goaste kollegan och tillsammans har vi lite ledighetsångest... Det är jordens trafik utanför och en massa knackande på dörren: "Påsk eller godis?" Påsk, säger jag och stänger dörren.


Det är lugnt ett tag... Sedan knackar det igen. En elev frågar efter mig "Det är privat". Alla andra har gått hem så det är tyst i korridoren. "Jag skulle bara säga 'Ha en skön helg' och ge dig en kram."


That made my day! (Basåduvet!)


Jag vill INTE vrida tiden tillbaka.

Av Helena - 27 mars 2013 21:30

Bilder på de nya fiskarna kommer.

Jag lovar, Safa!

Av Helena - 27 mars 2013 20:37

Det är nästan ett skämt att kalla denna vecka för Stilla Veckan. Det har varit sanslöst mycket att göra på jobbet sedan förra veckan, men igår var maratonloppet. Jag hade åtta utvecklingssamtal igår eftermiddag. Två blev inställda och inbokade till idag istället. Det blir alltid lite struligt när man har bokat tolk, men det löste sig.


I morse började jag en timme tidigare för att hinna med. Tre samtal får vänta till efter lovet, jag orkar inte klämma in dem imorgon. Några föräldrar vill ha fler samtal, men det fanns redan i mina planer att ta korta uppföljningssamtal om tre veckor.


På vägen hem hade jag lite mys: Shoppade fyra guppyfiskar och fyra mollys. Och fyra buketter tulpaner. Två har jag satt i vas och två ska ges bort imorgon.


Är de fina, eller?




Det är min belöning efter utvecklingssamtalen!

Av Helena - 26 mars 2013 21:07

Är det olagligt att äta våfflor fyra dagar i rad?


Arrestera mig då.

Av Helena - 25 mars 2013 18:00

Jag kanske har skrivit om dem förut, men receptet på norska våfflor tål att upprepas!


Norska Våfflor à la Nina


5 dl vaniljyoghurt

2 dl havregryn

3 dl vetemjöl

½ dl socker

1½ tsk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

2-3 ägg

ca 1 msk fett


Blandablanda och låt svälla ett tag.

Späd med mjölk om den är jättetjock.


Godast med brunost (mesost) och hjortronsylt, men man kan fega med grädde och sylt.


Och det är dumt att inte göra dubbel sats!


  

Av Helena - 23 mars 2013 19:51

Jag undrar vem som kom på idén att man måste göra allt tråkigt innan man får göra det roliga? Jag har börjat göra tvärtom. Jag gör det jag känner för, för allt måste ändå göras i slutändan. Idag har jag t.ex varit på (shopping-)utflykt med älsklingen. Vi har bunkrat god cider från en gårdsbutik till hans födelsedag och jag däckade i hängstolen efter våfflorna när vi kom hem.


Jag hade inte lust med något utom att piffa och fixa. Nu har jag bakat några pajer till "Dagen D" och det som är gjort är ju gjort och slipper stressas med om två veckor.


Det har liksom blivit mitt valspråk: "Det som är gjort är gjort." Så kan man ju se det precis hur man vill, men visst är det lättare att städa i sista sekund, när man är stressad, än att laga piffig mat då?


Och så har jag gjort en påskplantering idag, för det var PRECIS det jag ville. Jag hade absolut ingen lust att städa och det kan jag ju göra en annan dag, eller hur?


Och min påskhöna sitter i Stringhyllan och övervakar allt... och det bästa är att hon inte tvingade mig att damma innan jag satte upp henne!


Relax, det blir påsk ändå!

Av Helena - 23 mars 2013 19:07

Idag behövde kroppen och hjärnan ett brejk. Det blev en tur till Vadstena med mannen, han var inte så svårövertalad faktiskt. Han har vuxit upp där, så han känner till stan väl. Vi tog det lugnt...


Lång frukost och sedan skjutsade vi sonen till hans orkesterdag. Det var i Resturang Tre Bröder på Cloetta, så vi stannade till och köpte lördags- och påskgodis. Sedan gled vi vidare över slätten och stannade till vid Brunneby Musteri. Där finns hur mycket gott och lite till. En hel del cider köpte vi, men även Passionsfrukts-curd. Och en påse samsikt, så jag kan baka snart..


Vi styrde vidare över slätten och stannade till vid Hagebyhöga Trädgårdscafé. Inte så mycket växter, men en hel del mysigt. Jag föll för en toffelblomma i gult och rost.


Vadstena bjöd på lite kall blåst, men det märktes inte så mycket mellan husen. Vi gick runt lite och jag fick se skolan där mannen gått i ettan och tvåan. I gympasalen var det nu Turistinformation, tyvärr obemannad, men det var en konstutställning där.


Lunch åt vi på Rådhuskällaren. Mitt livs första Fläskfilé Oscar. Gott!


Sedan nådde vi målet: Vadstena Konstgalleri. Helt klart sevärt och Joanne var lika härlig som alltid. Jag gillar själva kreativiteten, även om jag inte gillar formspråket i allt hon gör. Men en installation som handlar om Marie Antoinette var riktigt cool, tycker jag!


Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards