Direktlänk till inlägg 25 augusti 2012
Bröden blev färdiggräddade trekvart innan gästerna kom. Färskare kan det väl knappast bli? Jag hade hjälp av dottern som grädda bröden i två torra stekpannor, medan jag bakade ut. Yngsta gästen, Ida, snart tre år, gillade bröden skarpt. De andra också, tror jag.
Några kommentarer om sockermängden har kommit in. 2 kkp ska vara ungefär 2,5 deciliter. Man kan minska på det något, så jag tog knappt 2 dl sirap. Men socker- och fettmängden är för att brödet ska vara riktigt mjukt. Mer fett kan inte riktigt kompensera, för då blir brödet bara tungt och kompakt. Brödet smakar långt ifrån lika sött som vanlig sirapslimpa eller "Skogaholmslimpa".
Och ja, det blev några över till frukosten också!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|