Livets sinuskurva

Alla inlägg under januari 2013

Av Helena - 18 januari 2013 19:23

Trodde inte jag skulle känna så, men jag avverkade två lite otrevliga telefonsamtal innan jag gick från jobbet. De två samtalen genererade två samtal IRL... med elevers föräldrar. Inte bara kul, men bättre att ta tag i saker så att situationen kring eleverna kan bli bättre, än att bara låta det gå.

 

Kortaste shoppingrundan på stan: två par strumpbyxor! Hade sedan träff med två vänner på New York Legends, där vi åt deras After Work-buffé. Och med ålderns rätt tog jag kvart i sju-bussen hem...   

 

 

 

 

En underbart knarrig, men kort, språngmarsch från bussen. Jag hade glömt koftan, så det var lite kyligt... Men kashmirsjalen snurrades runt kroppen som en tröja istället. Fick lite mysbehov och tände ljuslyktan på trappen... Inga barn hemma och imorgon åker vi en kort sväng till Göteborg, för att hälsa på mannens dotter med sambo.

 

 

(Inte min bild!)

 

Jag drömmer lite om ett besök på Rööhska Muséet, men vi får se om vi hinner med det. Nu måste jag packa lite för en hotellnatt. Sängarna brukar vara sådär, men frukostarna underbara!

 

Önskar er en fin helg!

Av Helena - 16 januari 2013 18:20

Stannade på lilla Ica på vägen hem. Rätt skönt att bara svänga av vägen och handla det nödvändigaste. Jag hade lovat tjejerna riktig mat ikväll. Bara en hemma... och hon hade redan ätit. Åt helt ensam... Inte helt fel det heller!

 

Kotlett, kantareller, sallad, blue cheese-dressing och ett stort glas vitt till:

 

 

 

Gottgottigottgott!

Av Helena - 16 januari 2013 08:20

Sovmorgon betyder inte att jag sover längre, utan att jag ligger kvar i sängen och inte behöver stressa för att komma iväg. Jag har en hel del att fixa på jobbet, och det är skönt att få lång sammanhållen planeringstid. Huvudvärken från igår har släppt, förmodligen tack vare kombinationen massage + migränmedicin + en skön natt. Nu gäller det att behålla den sköna känslan av ickevärk. Det är en av de skönare känslorna!

 

Och kaffe har jag... rätt mycket. Ska nog ta en macka till och drömma om sommarfrukostar på trappan...

 

 

Av Helena - 15 januari 2013 18:51

Jag har varit på Body Scrub. Fantastiskt skönt!

 

Kolla här om du är intresserad av massage i Linköping.

 

Nu ska jag iväg på styrelsemöte i kyrkan.

Snöskottningen är bortlejd till tjejen i familjen som är i störst behov av pengar.

 

  

 

Och jag äter skaldjurspaj... rester från häromdagen.

Av Helena - 13 januari 2013 13:58

Jag ska egentligen inte klaga, efter den helt underbara resan vi hade, men jag har varit så grymt trött sedan jag kom hem. Det har varit mycket som har spelat in, men nu har jag bestämt mig för att ransonera mina åtaganden och bara göra det som jag har lovat. Jobba heltid (vilket betyder mer än heltid i praktiken), studera på halvfart och så mitt åtagande att organisera Gemenskapslägret för familjer med funktionshindrade barn. Lite församlingsarbete blir det också, men jag har sagt ifrån en del. Sekreterare i styrelsen kommer jag fortsätta vara och funktionär i Ge för Livet-kommittén. Det är ju kul och där tycker jag att jag har en funktion.

 

Och så ska jag fortsätta vara tonårsmamma också. Och då är en av mina bästa sidor att jag är så grymt bra på efterrätter. Idag blev det buffé:

 

 

 

  

 

 

Av Helena - 11 januari 2013 06:45

Men i Thailand är det snart lunchdags...

Jag vet vilket jag föredrar:

 

  

 

En skaldjurssallad är aldrig fel!

 


Av Helena - 10 januari 2013 15:55

Idag har jag varit hemma med migrän. Inte kul! Men jag har sorterat lite bilder från vår resa och ska snart sålla lite mer, så vi kan ha ett bildspel i vår fotoram. Här kommer lite härliga växtbilder från hotellet där vi bodde andra veckan. Jag vet inte vad de heter, men de blommade överallt i trädgården.

 

     

Av Helena - 9 januari 2013 06:29

Jag har fått nytt schema på jobbet. En lektion har blivit flyttad, vilket har rubbat mina cirklar. Jag hade förut en onsdagseftermiddag med en "håltimme" för planering och återhämtning, men nu är det 3,5 timmar i sträck med samma klass. En del skulle nog se det som fördel att jag har lektionsfritt på förmiddagen, men det hjälper inte mig, som aldrig tar sovmorgon. Jag konstaterade bara att jag får göra det bästa av situationen och bestämma med klassen hur vi  ska fördela tiden mellan ämnena. 

 

Jag har ännu inte kommit tillbaka till svensk tid, så kroppen är rätt seg... Till helgen ska jag organisera lite bilder från resan, så får ni se dem.

 

Nu är det bara fokus på jobb och familj.

 

Ha en fortsatt fin vecka!

Presentation

Livet innehåller både med- och motgång. Och alla andra vanliga dagar däremellan. Efter ett par år utan inlägg kommer jag nu skriva om mitt livs resa. Häng med!

Insamling

 

Nu är insamlingen uppe i 50 290 kr.  Målet nått!!

 

2019-08-03 12.00.

 

   

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Mina vänners läsvärda bloggar

Goa hälsningar från Dig

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards