Direktlänk till inlägg 1 september 2012
Skulle fått hem gräsfrön igår, eftersom det ändå fanns ärenden att uträtta i stan. Jag hade ju häcken full med match och föräldramöte, etc. Men ingen orkade åka in igår och i morse var det megasovmorgon, tills ingen släpkärra fanns att få tag på och jag blev tjurig, för inget blev gjort. När det var dags för lunch för oss som ätit frukost på morgonen, så blev det äntligen dags för stanfärd... Då fållade vi jeans och sedan fixade vi strömmingsburgare, vi som var kvar hemma. Efter mycket om och men, kom allt hem, jag krattade ut jorden, sådde frön, krattade ner dem försiktigt och vattnade sedan. Nu duger inte det, för att det är några "större" jordklumpar där. Håhåjaja, tänk vad bra allt blir till slut!
Men jag får i alla fall glädja mig över att en kompis kom över med ca 4 liter lingon i förrgår, så nu har det blivit lingonsylt. Man blir ju lite sugen på att smaka!
Och här kommer receptet:
En sats ger cirka två kilo sylt.
Rensa och skölj bären. Koka upp lingonen i vattnet och låt koka i cirka 15 minuter. Låt sockret smälta ner i sylten och tag av från värmen. Rör tills sylten börjar svalna. Slå upp på rengjorda burkar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||
|