Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Det finns en vila i att få vara hemma en dag, jobba undan en del som har lagts på hög och ha tid att laga god mat. Igår satte jag in en stek i lergrytan innan jag gick ut på promenad. Här kommer världens enklaste recept:
Vitlöksspäckad skinkstek
En skinkstek vitlöksspäckas med massor av vitlök, skurna på längden i halvor.
Lägg köttet med vitlökssidan neråt i lergrytan, så kryper inte klyftorna ur.
Bred på sambal oelek. Man kan vara frikostig, det sitter mest på ytan och i spadet.
Häll på rikligt med soja, det ger sälta och fin färg..
Klyfta en stor gul lök och sprid ut över köttet.
Ställ in i kall ugn.
Sätt på 225 grader i knappt två timmar.
Vi hade potatisgratäng till, fuskvarianten...
Köpte ett par påsar färdiggratäng med kort datum och tillsatte 50% mer potatis.
Salladen gjorde vi dock själva! Med bl.a den väldigt sent sådda ruccolan som står i köksfönstret. Det är pyttesmå blad med mycket smak i.
Här är bildbevisen på att vi faktist har lagat mat i helgen:
Det blev lite kött över, så vi redde av skyn för att frysa in kött + sås.
Vår tappra ruccola.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|